Natuurfilmfestival Oisterwijk: drie dagen lang genieten van de beste natuurfilms!

, aangepast op Nieuws

Natuurfilmfestival Oisterwijk 2019

Er is niks mooier dan genieten van de beste natuurfilms midden in de natuur. Daarom presenteren wij met trots de eerste editie van het Natuurfilmfestival Oisterwijk! Van donderdag 3 oktober t/m zaterdag 5 oktober kunt u drie avonden nèt na zonsondergang genieten van prachtige Nederlandse natuurfilms op het grote scherm van Solar Cinema: de mobiele bioscoop op zonne-energie, in Natuurtheater Oisterwijk.

Gezien de verwachte wateroverlast op vrijdag 4 oktober zal de vertoning van WAD-film NIET doorgaan. Mensen met een kaartje zijn met hun ticket welkom op donderdag 3 oktober en zaterdag 5 oktober.

We presenteren een drietal unieke natuurfilms die alle drie prijzen wonnen op festivals en draaiden in de bioscopen in binnen- en buitenland.

De aanleiding van het organiseren van dit festival is de film Schapenheld, een indringende documentaire over het herdersvak, voor een groot deel opgenomen in Oisterwijk. De film, hoewel internationaal uitgebracht in de bioscopen en op festivals, was nog niet te zien in Oisterwijk. Wij brengen de film eindelijk terug naar de plek waar hij deels is opgenomen.

Naast film kijken, kunt u ook in gesprek gaan met de makers en een bezoekje brengen aan de gratis doorlopende mini-bioscoop. Op zaterdag is er een speciale filmworkshop voor de kinderen. En op vrijdag en zaterdag kunt u uw filmbezoek combineren met een wandeling bij zonsondergang door de Oisterwijkse bossen en vennen.

Theatermenu

In Boscafé de Rode Lelie kunt u gedurende het hele festival terecht voor een hapje en een drankje. Ook is er de mogelijkheid om voorafgaand aan de film te genieten van een theatermenu. Er is keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Voor de kleintjes is er een speciaal kinderarrangement. Reserveren doet u via deze pagina.

Programma

Datum Tijdstip Prijs Titel

Randprogramma (op vrijdag en zaterdag)

Gratis doorlopende mini-bioscoop
In het poppentheater op het terrein van de Rode Lelie is een gratis mini-bioscoop ingericht, waar je je kunt laten verrassen door een speciaal natuurfilmprogramma.

Wandeling & Film
Samen met Natuurmonumenten organiseren we een prachtige wandeling door de omgeving. Geniet van de natuur en eindig in het Natuurtheater om vervolgens onder de sterrenhemel film te kijken.

Aanvang 18:30 uur, parkeerterrein Natuurtheater (Gemullehoekenweg)
Kosten: €10,- (leden Natuurmonumenten betalen €8,-)
Prijs is inclusief film.

Randprogramma (op zaterdag)

Workshop “stop motion-animatie” maken (voor kinderen)
Zelf een stop motion animatiefilmpje maken? Dat kan! Samen met de filmcoach knutsel je je filmhelden van materialen uit de natuur die je vervolgens de spannendste avonturen laat beleven!
Doorlopend van 12.30 uur tot 16.30 uur, deelname € 2,-

Natuurfilmfestival Oisterwijk is een initiatief van Natuurtheater Oisterwijk, Stichting Pop Up Cinema, Solar Cinema, De Rode Lelie. Gesteund door subsidie van: Prins Bernard Cultuurfonds, Natuurmonumenten, Brabants Landschap, Het B-team e.a.