Trappaf presenteert “Aladin”

, aangepast op Nieuws

Theatergroep Trappaf
Theatergroep Trappaf

De mooie Sheherazade was bedoeld voor de Sultan als vrouw voor één nacht. Hierop volgde immer de dood. De slimme Sheherazade verstond echter de gave van het woord, vertelde prachtig en wist in de climax van het verhaal te stoppen waarop telkens uitstel van executie werd verleend teneinde de Sultan de nacht erop van de rest van het verhaal te kunnen laten genieten.

Dit ging 1001 nacht door waarna de Sultan haar als gemalin voor eeuwig koos.

De verhalen uit Perzische en Indiase cultuur zijn eeuwenoud en op vele wijzes doorgegeven en herverteld.

Een van de verhalen is het prachtige “Aladdin”.

Theatergroep Trappaf heeft voor haar openluchtproductie 2017 het oog laten vallen op dit Oosterse sprookje en komt met een nieuwe verhaallijn, liedjes en muziek!

“Aladdin” opnieuw verteld! Muzikaal familiespel voor de hele familie!

“In het Arabische Isbralad werd de oude Sultan gekweld door een probleem. Van de tweelingzonen Galal en Za-im kon na het baden niet meer worden vastgesteld wie de eerstgeborene, de troonopvolger was. De Sultan koos voor de goedgemutste Galal wat Za-im verbitterde. Za-im verwierf wel de hoge post van belangrijkste raadgever en zorgdrager van de oude wetten, ’n positie die hij met grote wreedheid uitvoert. Om de macht naar zich toe te trekken sluit hij een pact met duistere krachten, die hem wijzen op het bestaan van een bijzondere lamp. Hij ruikt kansen de heerschappij naar zich toe te trekken als kroonprinses Mallaila door het bereiken van het eenentwintigste levensjaar ’n echtgenoot móet kiezen. Mallaila’s pijlen zijn zich echter gaan richten op Aladdin, ’n rechtschapen jongen uit de burgerklasse.”

Het prachtige 1001 nacht avontuur is in deze “Aladdin” opnieuw verhaald met gebruikmaking van elementen uit oorspronkelijke vertellingen en verrijkt met nieuwe ingrediënten waardoor ’n kersvers Oosters relaas is ontstaan dat u wordt aangeboden in een raamvertelling met zowel aangrijpend ernstige als komisch koddige scènes.

Script: Rutger Lommerse – Muziek: Ron van Riel – Regie: Loes Lommerse

Natuurtheater Oisterwijk – 25 en 28 mei, 4, 5, 10 en 11 juni

Aanvangstijd 14.30 uur, behalve 10 juni, dat is een avondvoorstelling, aanvang 19.00 uur.

Toegang: € 5,-

Hieronder de pre-teaser van de komende productie: “Aladdin”.