Open Monumentendag 15 september

, aangepast op Nieuws

Natuurtheater Oisterwijk - Open Monumentendag 2019

Op zondag 15 september is het weer Open Monumentendag. Dit jaar doet het Natuurtheater voor het eerst mee. Het Natuurtheater dateert uit 1936. Van oudsher voeren Oisterwijkse theatergezelschappen er openluchtspelen op. Dit Rijksmonument ligt op een van de mooiste plekjes van Brabant, een echte ‘Parel in het Groen.’

Rondleidingen

Op deze speciale dag zijn er rondleidingen over het terrein door natuurbeheerder Bert Klerks en eigenaar Melvin Marsé. Zij vertellen u alles over de bijzondere flora en fauna rondom het Natuurtheater. Uiteraard is er ook aandacht voor het theatergebeuren. Zo kunt u onder meer een kijkje nemen bij het kraam met oude theaterrekwisieten . De rondleidingen zijn gratis en starten elk uur tussen 12.00 en 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

De Heeren van Oisterwijk

Speciaal ter gelegenheid van de Open Monumentendag kunt u proeven van de heerlijke koek ‘de Heeren van Oisterwijk’ van bakkerij Gillis. Deze is verkrijgbaar bij boscafé de Rode Lelie. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor een kopje koffie of een lekkere lunch.